Tips för bästa make up – Video och mycket mer

Att lägga en bra make up är någonting som tar lång tid att lära sig. Det går inte på en dag att lära sig att lägga en bra grund, mascara, ögonskugga osv. Man behöver öva ett par år innan. Många lär sig via kompisar och familjen men idag är det väldigt vanligt att man beger sig ut på internet när man ska se hur man gör en bra sminkning. Speciellt bloggar och Youtube är ställen där man kan lära sig mycket om smink. Vi kommer att ta upp Youtube lite längre ner i vårt tips med ett par exempel på personer som lägger ut bra sminktips på nätet med video.

Ett par enkla och snabb tips för att lyckas med sminket

När du ska lägga en mörk ögonskugga, använd då puder under ögonen först. Då kan du på ett lätt sätt korrigera fel och bortfall, och det blir inga fula spår efter ögonskuggan under ögat.

För att få perfekt böjda ögonfransar varje gång så ska du lägga på mascaran direkt efter du har böjt fransarna. Mascaran kommer då att hålla kvar ögonfransarna eftersom den fungerar ungefär som hårspray.

En lila ögonskugga framhäver alltid dina ögon. Testa så får du se. Dina ögon blir mer intensiva.

Fixa till rinniga ögon på grund av mascaran. Händer detta också dig att dina ögon rinner när du har använt mascara? Du kan fixa till det på ett väldigt fiffigt sätt. Använd ett transparent puder precis under dina nedre ögonfransar så slipper du klet.

För att lätta upp röda och irriterade ögon så kan du använda en vit kajal på nedre ögonfransarna. Använd en beige ton för bättre effekt, inte helvita.

Förstora dina läppar med en enkel beige penna. Använd ingen kraftig läpppenna. Måla med den beiga pennan lite utanför läpparnas naturliga linje och vipps så ser det ut att du har större läppar.

Använd alltid en pensel när du lägger på underlagscreme. Använd inte händerna eller en svamp. Det blir bättre resultat med en pensel.

Ett solpuder är ett perfekt sätt att förbättra på din solbränna lite. Det blir ett naturligt resultat.

Har du en rödaktig hudton som du vill ta bort i ansiktet? Då kan du använda en aprikosfärgat rouge. Då får du tillbaka den där naturliga hudfärgen igen.

Sminktips i video på Youtube – tips på kanaler att följa – Svenska och utländska

Som vi skrev i inledningen så är det väldigt populärt med att lägga ut sminktips på internet. Många unga använder just internet och framförallt Youtube för att lära sig om smink och få andra skönhetstips. Här är några bra kanaler som ni kan följa.

Helen Torsgården
Hon har en kanal på Youtube där hon lägger ut sminktips och andra skönhetstips. Det kan vara olika teman och ibland lite galna sminkningar.

Här gjorde hon en video med ett tips på en snabb ”midsommar look”

Vintageortacky
Vill du få tips om klassisk sminkning, lite mer åt vintage så är denna kanal väldigt bra. Här ser vi ett tips på hur man får en glammig look på bara några minuter.

Michelle Phan
Hon är nog den största personligheten på Youtube när det kommer till smink och skönhet. Hon blandar sminktips, enkla, svåra och roliga. Hon ger även tips på olika huskurer man kan använda sig av. Göra egna ansiktsmasker osv.

I videoklippet gör hon en sminkvideo, en tutorial om att sminka sig som en regnbågsenhörning.