Klä dig för en sommarkväll i Sveriges huvudstad

Svenska sommaren kanske inte är att lita på men när vädret är på humör så är stämningen på topp och folk vallfärdar till stränder och uteserveringar. Det är sommarårstiden som vi är mest sociala och har flest tillfällen att klä upp oss. Har vi jobbat upp en solbränna så är det riktigt snyggt med lite färg på kläderna. För att få den där rätta har ”varit på stranden och nu sitter jag på en trendig uteserveringskänslan” så har jag letat upp klänningen med den rätta känslan. På Asos.com så kan du klicka hem den här godingen. Denna ljuvliga silkesklänning sitter som ett smäck en ljummen sommarkväll i juli. Matcha denna blåsa med ett par enkla svarta partyskor från nelly.com. När kväll blir till natt och drinkarna fortsätter att flöda och stämningen är på topp så kanske det är läge att dra vidare ut i Stockholmsnatten.

Stockholm

Utelivet i Stockholm

Möjligheterna är många, kanske drar ni till en het klubb på Stureplan eller en mysig pub på söder, en galen kväll på Golden hits där showerna är många och diskoteken är öppen till morgonkvisten. Eller varför inte prova lyckan på stans enda Casino (Cosmopol) där det också finns ett stort utbud av barer och restauranger. När klockan närmar sig midnatt och temperaturen har sjunkit under 20 strecket så kan det vara läge att dra på sig något värmande, i en skinnjacka så är du hemma vart du och dina vänner än bestämmer er för att tillbringa kvällen. Snyggaste modellen just nu är bikerjackan som egentligen går att få tag på i de flesta klädaffärer men snyggaste jag kan hitta just nu är denna från HM. Mycket prisvärd dessutom.

Andra evenemang du inte får missa

 

Allsång på Skansen

Den 23 juni drar allsången igång igen på Skansen och 2015 är det än en gång Petra Marklund som är programledare. För en liten slant kan du se svenska artister samt internationella stjärnor stå på scenen och framföra sina bästa låtar. Kvällen startar på tisdagar och drar igång runt 19:30, livesändningen på SVT startar 20:00.

 

Docklands är tillbaka!

Rejvklubben Docklands var den största klubben för rejvare som gillade techno och house. På 90-talet kunde man vara inne på klubben i flera dygn, alla dansade och var glada. Det blev dock en negativ inställning till klubben på grund av flera polisrazzior men nu återuppstår den igen den 20 augusti. Mer info finns på hemsidan för Dans Dakar

 

Spökkväll i Stockholm

Vågar du följa med på en kväll där du kan möta en och annan ryslig varelse? En spökvandring i 90 minuter i Gamla Stan där du får höra om legender, sjukdomar, mord och spöken. Inga statister är med i vandringen så allt som sker under tiden är på riktigt! Spökvandringen i Gamla Stan pågår nästan varannan dag under sommaren och priserna ligger på 200 kr för vuxna (100 kr barn under 15 år). Observera att det är en åldersgräns på från 7 år för att gå på spökvandringen. Besök stockholmghostwalk.com för tider och annan information. Även engelskspråkiga vandringar finns!

Prova på pistolskytte

Testa att skjuta med en riktig pistol utan att behöva en licens. The Target i Stockholm erbjuder paket där du kan prova på att skjuta med bland annat en Glock 17, Ruger 357 Magnus, Sig Sauer (Svenska polisvapnet), Smith & Wesson 44 magnum (Clint Eastwood) m.fl. En riktig unik och spännande upplevelse under sommaren i Stockholm.

Utmana kollegorna på kontoret!

Är det dags att utmana kollegorna och bevisa er dominans en gång för alla? Gå in och spela klassiskt laserspel i Stockholm. Cybertown heter det bästa lasergameföretaget i Stockholm och du hittar dem på St Eriksgatan 56. Spela solo eller i team, det finns även olika svårighetsgrader för dem som vill ha lite extra utmaning. Humana priser från 60 kr per spel.

Njut av Stockholm helt gratis!

Strandvägen_Stockholm

Vid den exklusiva gatan Strandvägen på Östermalm går det att sitta vid kajen en hel dag och njuta av solen. Det är ett väldigt populärt stråk för turister samt Stockholms invånare. På sommaren är det väldigt vackert att sitta och titta på båttrafiken som åker vid kajen. Det finns mängder med bänkar att slå sig ner på och njuta av utsikten och atmosfären. Det är helt gratis och ett ställe vi rekommenderar starkt. Skulle man vilja köpa sig en matbit, glass eller något läskande så finns det flera kiosker samt restauranger längs hela kajen.

Tiia Monto [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

admin