Video från SVT under hård kritik

Nu har det svenska folket gjort en överreaktion som heter duga. Snipp och Snopplåten har fått sitt genombrott i Barnkanalen. Tydligen en låt som inte behöver någon reklam alls, utan får sin spridning genom mun till mun metoden. Precis som med en liten bakelse i ett av Stockholms trendbagerier så talas det om denna tills alla känner till den och måste ta del av den. Få produkter lyckas med detta mästerverk. En helt och hållet självspridande produkt som får så mycket gratisreklam så att inte det nästan slår Coca Colas världsbudget. Nä, nu överdrev vi lite, men ni fattar säkert vad vi menar.

Reaktionsstorm efter videon för, och låten, Snipp och Snopp låten

Att det fortfarande blir så stora reaktioner på saker som skiljer sig från mängden är idag helt otroligt, då vi borde vara luttrade genom tidigare erfarenheter. I vilket fall så har Barnkanalen skapat en ny sång som är menad att leka med barns förståelse för sina egna kroppar, och skapa normalitet kring vissa organ på vår kropp som kan skapa uppståndelse och kan kännas ”skämmiga”.

I våra barns ögon får jag verkligen hoppas att de lyckats med det. Jag lever också i den fasta tron att de faktiskt nått fram till barnen, även om de inte lyckats med de vuxna. Det kanske till och med är så att de lyckats med de vuxna, och det bara är de totalt oförstående i den vuxna världen som ser allting seriöst och allvarligt.

Till dessa människor är det ju bara att säga, ”snälla ni, väx inte upp mera”, eftersom denna sång är avsedd att tolkas av barn och inte och förmodligen inte är ett dugg värre än att inte ha tid med sina barn om dagarna och låta dem ha kontroll över fjärrkontrollen till TV-apparaten utan uppsikt. Jag tror att många av de som reagerat på denna video och sång känner igen sig i det där med okontrollerat TV-tittande.

Som avslut kan vi säga att sången var avsedd för barn mellan tre till sex år, och att de uttryck såsom heteronormativ och transfobisk som kritikerna använder i sina uttalanden inte på något sätt hör hemma i denna åldersgrupps kunskapssfär.

Du kan läsa mera om denna fars, och hör den underbara låten här

admin