Om Stockholms Stadsmission

Stockholms Stadsmission är ett stort stöd för utsatta och hemlösa i vår stora huvudstad, Stockholm. Tänk dig själv att inte ha ett hem, och kanske inte ens ha mat för dagen. Vintern kommer och det blir kallt. Ingen utbildning, eller kanske har du levt på gatan så länge att du helt enkelt bara har överlevnadsinstinkter kvar. Ser det ut så, då finns det ju heller ingen framtid för att få ett arbete. Det går ju inte utan att ha en adress eller ett ställe där du kan tvätta dina kläder, äta, sova och duscha.

Allt detta som så många bara tar för givet i ett land som Sverige. Allt verkar ju vara ganska hopplöst för de människor som hamnat i denna situation. Kanske har denna person valt att själv lämna sin familj, eller så har familjen helt enkelt tröttnat efter otaliga försök till hjälp utan resultat.

Det är där Stockholms Stadsmission kommer in och kan hjälpa till med konsultation av deras många volontärer, eventuell akut hjälp, plats för natten och mat för dagen samt kanske få en del av dessa utsatta människor som hamnat i knipa och misär på rätt spår till självförsörjning och ett normalt liv med jobb, åter träff med familj och kanske skapande av eget förhållande med familj och barn.

Detta kan du göra för att ge en hjälpande hand till våra medborgare i behov

På Stockholms Stadsmissions hemsida hittar du all information som du behöver för att bilda en egen uppfattning om denna organisations arbete. Här finns det möjligheter att hjälpa till på många sätt. Alla kommer inte hem till jul eller nyår, så du kan ge bort en trevlig jul eller nyår. Det finns även möjligheter att bli månadsgivare, eller enbart hjälpa när du själv vill och kan.

Om vi ser till hur bra många av oss egentligen har det, så kan vi säkert bidra med en femtio lapp eller en hundring för att andra ska kunna få se en gnutta av vad vi har varje dag. Gå till Stockholms Stadsmission och gör någon glad.

admin