Tips på kläder som klarar värmen

Sista delen av sommaren har varit helt underbar. Det har varit varmt och soligt i hela ladet under flera veckor. Sist vi hade en så fin sommar var på mitten av 90-talet. Det finns dock vissa nackdelar med värmen, att kunna anpassa sin klädsel till den. När det är 30 grader i skuggan är det svårt att bära visa plagg. Nu har det dock blivit svalare i vårt land med sommaren kommer tillbaka nästa år och då tänkte vi tipsa om hur du kan förbereda dig.

Här kommer ett par tips på kläder som håller dig sval på sommaren

Maxiklänningen är ett bra tips för varma och svettiga dagar. Helst ska du ta på dig ljusa plagg eftersom mörka tenderar att absorbera värme. Mycket vidd nertill är att föredra.

Linnetopp eller linneskjorta är en klar favorit när det är sommar. En slapp och skön modell passar perfekt och ser bra ut.

Remsandaler på fötterna gör så att de andas. När det är varmt ska man undvika skor som täcker hela foten eftersom då kapslas värmen in och det känns varmare.

Kortbyxor är också att föredra. Så korta som möjligt ger en maximal svalkande känsla.

Använd det trendiga plagget kaftan som är stor och rymlig samt ger en behaglig känsla på sommaren. När det är varmt ska man undvika åtsittande kläder. Bekväma och luftiga plagg ska premieras.

Detta var fem enkla tips på hur du kan klä dig när det är varmt. Spara och ta fram nästa år när värmen kommer tillbaka.

admin